Door op "Accepteer" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.

'Closed-loop' productie  met maskin mekano

Pelt & Hooykaas produceert duurzame secundaire bouwgrondstoffen voor onder andere de weg- en waterbouw Deze bouwgrondstoffen worden geproduceerd uit reststoffen van andere productieprocessen die derhalve op een hoogwaardige manier worden hergebruikt. Op deze wijze  weet Pelt & Hooykaas op een uiterstduurzame en milieuvriendelijke manier bij te dragen aan het circulair maken van de weg- en waterbouw.

opvoeren, zeven, breken en zeven

De door IMPAKT geleverde installatie bestaat uit 4 elektrisch aangedreven onderdelen: Een 15 m3 VML 15 aanvoerbunker, een SH1202 voorzeef, een VSI breker en een SH1203 nazeef. Bij het bedenken van deze installatie was het met name het breekproces dat om aandacht vroeg. In samenwerking met Maskin Mekano en Scandinavian Cushing Partners is geopteerd voor een VSI (Vertical Shaf Impactor) omdat dit type breker relatief lage slijtagekosten per ton geproduceerd materiaal kent en de downtime voor onderhoud beperkt blijft. Tijdens een testtraject werd al snel duidelijk dat de VSI deed wat we ervan verwachtten. Met betrekking tot het uitzeven van de verschillende fracties, droog én vochtig, was al in een heel vroeg stadium duidelijk dat de prestaties van de SH 1202 zeefinstallatie van Maskin Mekano van een geheel ander niveau waren dan men gewend was.

De volledige installatie van links naar rechts: SH1203, VSI 1203 T8, SH1202 en VML15

Meer weten?

Benieuwd wat er zo bijzonder is aan Maskin Mekano? Laat het weten, voor een kop koffie lichten we het graag toe.  

Pieter Dassen
pieter@impaktequipment.com
+316 55 13 86 99
linkedin
Dirk van Lith
dirk@impaktequipment.com
+316 24 18 72 00
linkedin