Door op "Accepteer" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.
March 3, 2023

De toekomst van recycling: innovatie en elektriciteit.

De toekomst van recycling oogt dankzij nieuwe technologiën en innovaties veelbelovend maar is en blijft afhankelijk van de te boeken milieuwinst. Om continu stappen te kunnen maken zijn investeringen in onderzoek en ontwikkeling van cruciaal belang. De elektrisch aangedreven breek- en zeefinstallaties van het Zweedse Maskin Mekano vormen hier een sprekend voorbeeld van.

Met het recyclen van afval beperken we de winning van primaire grondstoffen en streven we naar een volledig op herbruikbare grondstoffen draaiende economie waarin geen afval meer bestaat. Het hergebruiken van sloopafval in nieuwe projecten vormt een belangrijk onderdeel in dit streven. Technologie en innovaties helpen ons  efficiënter en effectiever te recyclen. Met wat voor voor technologie en innovatie realiseren we dit?

  • Robotica: Robots kunnen worden gebruikt om afval te sorteren op basis van verschillende materialen, zoals plastic, glas, metaal en papier. Dit kan het sorteerproces versnellen en de hoeveelheid afval die naar de stortplaatsen gaat verminderen.
  • Kunstmatige intelligentie: Kunstmatige intelligentie kan worden gebruikt om het recyclingproces te verbeteren door afvalmateriaal te analyseren en te identificeren welke materialen geschikt zijn voor recycling. Dit kan leiden tot meer efficiëntie en minder afval.
  • Chemische recycling: Chemische recycling is een relatief nieuwe methode waarbij afvalmateriaal wordt afgebroken tot zijn oorspronkelijke chemische componenten, die vervolgens kunnen worden gebruikt om nieuwe producten te maken. Dit kan het recyclingproces verbeteren en de hoeveelheid afval die naar de stortplaatsen gaat verminderen.
  • 3D-printen: 3D-printen kan worden gebruikt om afvalmaterialen om te zetten in nieuwe producten. Dit kan de behoefte aan nieuwe grondstoffen verminderen en afval verminderen.
  • Bioplastics: Bioplastics zijn plastics die zijn gemaakt van biologisch afbreekbare materialen. Dit kan het probleem van plastic afval helpen verminderen en een duurzame oplossing bieden voor het gebruik van plastic.

Nieuwe technologieën en innovaties helpen ons verder.  Door te werken aan een meer circulaire economie en het verminderen van afval, kunnen we onze planeet beschermen en zorgen voor een duurzamere toekomst voor iedereen.

Lees hier verder
Hier moet je op letten bij het aanschaffen van de juiste zeefdekken
Ontdek waar je op moet letten bij het kiezen van zeefdekken voor recyclingmachines, met aandachtspunten zoals afmetingen, bevestigingshaken, materiaalkeuze, en prijs-kwaliteitverhouding. Met op maat gemaakte oplossingen voor alle merken in de industrie, bieden wij hoogwaardige zeefdekken die de efficiëntie van recyclingprocessen optimaliseren en bijdragen aan een duurzamere toekomst.
Een Verrijkende Reis naar Maskin Mekano
Wij bezochten samen met klanten de Maskin Mekano-fabriek in Zweden, waar waardevolle feedback over recyclingmachines werd gedeeld en innovatieve inzichten werden opgedaan. Vertegenwoordigers van bedrijven zoals Smet Rental, Twee 'R' Recycling, Zandwijk en Meganck deelden feedback die direct wordt geïmplementeerd in nieuwe en bestaande modellen.
Nieuws
Wij staan op de SteinExpo!
Samen met onze partner Maskin Mekano staan we dit jaar op de SteinExpo. Deze beurs, die plaatsvind van 23 t/m 26 augustus is dé plek voor alles wat met recycling, breken, zeven en verwerkerkingsmachines te maken heeft! We tonen de gloednieuwe ECO6 en laten zien dat het efficiënt uitzeven van fijne fracties geen mythe is!